גוגל רוכשת את Pittsburgh Pattern Recognition (בר"ת PittPatt) - חברה שהקימו שלושה מדענים מאוניברסיטת קרנגי מלון, שבמדינת פנסילבניה בארצות הברית, אשר מציעה טכנולוגיה ייחודית לזיהוי פנים של משתמשים בתמונות ובסרטוני וידיאו. גוגל תוכל להשתמש בטכנולוגיה של PittPatt לשיפור מגוון מהשירותים שהיא מציעה, כמו מנוע חיפוש התמונות, יוטיוב ופיקסה.
בכך הולכת גוגל, למעשה, אחר פייסבוק, אשר מציעה מזה כמה חודשים טכנולוגיה לזיהוי פנים באופן מובנה ברשת החברתית שלה. הטכנולוגיה של פייסבוק מאפשרת לאתר בקלות משתמשים בתמונות על מנת שניתן יהיה לתייג אותם במהירות. היתרון של PittPatt הוא שהיא תומכת לא רק בתמונות אלא גם בווידאו, מה שיאפשר מעקב נרחב הרבה יותר אחר משתמשים.
ברשת יש כבר מי שמביעים חשש לפרטיותם עקב טכנולוגיות מסוג זה. אחד מהם הוא נשיא גוגל בכבודו ובעצמו, אריק שמידט, אשר אמר לפני כחודש במסיבת עיתונאים כי עם טכנולוגיות לזיהוי פנים ניתן לעשות גם דברים "רעים מאוד". זו אחת הסיבות, בין השאר, שגוגל הפסיקה לפתח בעבר טכנולוגיה כזו בעצמה עבור שירות חיפוש התמונות שלה המיועד לטלפונים ניידים Google Goggles.
בגוגל אומרים כי לא ישתמשו בטכנולוגיה הזו באופן נרחב עד שיפתרו כל הבעיות הקשורות לנושא. השאלה היא עד כמה היא תוכלו לעמוד בהבטחתה זו כשהמתחרות האחרות נושפות בעורפה וכבר מציעות שימוש בטכנולוגיות דומות.
לרגל חגיגת 20 שנה לפעילות פיסיאון, קובי מציע שורה של טיפים בדוקים ועובדים ליהנות מיותר זמן פנוי www.techmap.co.il/time
לטיפים וקיצורי דרך מעניינים בתחום המחשוב
www.pcon.co.il/v5/pcontip.asp
למידע נוסף על קובי שפיבק Bsc., MBA - העורך הראשי של pCon בפייסבוק - www.facebook.com/pcon1
קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.